Sváb-e vagy Gaudi?

Mint ismert, Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik házi prókátora egy csütörtöki tárgyaláson az eljáró bíró zsidó származása felől érdeklődött. Maga az ügy, amelynek kapcsán e daliás magyar a fenti kérdésre ragadtatta magát, még 2012 májusára nyúlik vissza, amikor is az Írók Boltja előtt a Jobbik Dániel Péter ellen és - az elhíresült szoborleöntés okán - Horthy mellett tüntetett.


A Gaudi-féle narratíva szerint egy zsidó liberális Dániel-párti szélsőséges tettleg bántalmazott egy hetven körüli idős magyar hölgyet aki csak a szoborleöntés miatti elemi felháborodásának kívánt a Jobbik tüntetésén hangot adni. A hölgy amúgy valóban magyar asszony, aki ezen identításának a tárgyaláson is többször fennhangon hangot adott. Neve is van: Tisza Istvánné, de ez ne tévesszen meg senkit, ennyire azért nem idős. Lelkésze nem más, mint Hegedűs Lóránt, láthatjuk tehát, hogy a hölgy egy igazi magyar keresztény konzervatív honleány.


Eme honleány ellen garázdaság miatt folyik az ominózus per, míg - Gaudival szólva - az őt megütő zsidó nem, hogy nincs rendőrkézen, de még eljárás sem folyik ellene.


Nőt megütni  valóban bűn, zsidózó fasiszta matrónát azért határeset. Tény, hogy az eseményt dokumentáló képeken valóban méretes véraláfutás csúfítja Tiszábűnné magyar arcát, de, hogy mindezek ellenére mégis ellene folyik eljárás, azért az tán utal arra, hogy ő sem a Heidelbergi Kátét mormolta békésen maga elé ama tavaly májusi napon.


De nézzük inkább Gaudit, aki a 2006-os események kapcsán már bizonyított, hogy hogyan kell magukból kivetkőzött agresszorokból - hathatós kormányzati támogatással - áldozatokat kreálni.


1. Ha Gaudi feltételezi, hogy a bírónő esetleges zsidó származása befolyásolhatja a per kimenetelét, akkor kimondatlanul bár, de beismeri, hogy fordított helyzetben ő bizony a legkevésbé sem lenne elfogulatlan mondjuk egy sváb-magyar konfliktusban.


2. Mivel szorgos kutatómunkánk nem talált Gaud nevű magyar települést sem Trianonon innen, sem Trianonon túl, ezért ezúton felszólítjuk Gaudi-Nagy Tamást, hogy nyilatkozzon esetleges német (sváb) származásáról, illetve arról, hogy a "Gaudi" nevet a das Gaudi értelemben "vicc", "kedélyes dolog" jelentésben, vagy a "Gauidi(eb)", "gazember", "szélhámos", "tolvaj" értelemben használja-e!

 

Esetleg egyszerre mindkettőben?


A Nagyról már nem is beszélve!

 

Brúnó Kapitány