Mikulás az Oltalomnál

A Demokratikus Koalíció újbudai alapszerve több szálon kötődik az Oltalom Karitatív Egyesülethez. Lassan egy éve „Narancsbegyűjtés” címen minden szerda délelőtt gyümölcsöt, tartós élelmiszert, játékot, ruhát és minden mást gyűjtenek a Fehérvári úti piac előtt. A néhány hónapja létrejött Egy Mosoly Egyesület elnöke Rádi Károly XI. kerületi DK-s, alelnöke pedig az alapszerv elnöke, dr. Bács Márton.

 

Az Egy Mosoly Egyesület megalakulása óta igyekszik segíteni az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott tanintézményeknek. Mikuláskor több meglepetéssel érkeztek.

 

Elsőként Fekete Márton, a Fekete Mamba Sportegyesület alapító elnöke érkezett Juhász Tamás ju-jitsu világbajnok társaságában, hogy bejelentse: a Wesley János Iskola négy legjobb tanulója év végén részt vehet egy tizenkét alkalomra szóló ingyenes önvédelmi tanfolyamon. A diákok akkora örömmel fogadták a bejelentést, hogy a bejelentést követő beszélgetés során Fekete Márton azt mondta, hat-nyolc gyerekről is lehet szó.

 

Az Egy Mosoly természetesen a Mikulásról se feledkezett meg, akit az óvodások fogadtak kitörő örömmel, és előadták a jeles alkalomra megtanult dalocskákat. A kicsik az édesség mellett örömmel fogadták az arcfestést is. A korosztályukra jellemző tolongás elmaradt, hisz az óvodában már megtanulták, hogy mindenből kap mindenki, ha kivárja a sorát.

 

Galéria -->