In memoriam Gerő G. András

"...a homlokán feltündökölt a jegy,/hogy milliók közt az egyetlenegy..." (Kosztolányi)


Gerand...


Ez "csak" a művészneve volt. Azért vette fel, mert külföldi rajongói nem tudták kimondani a Gerő András nevet. A facebookon ezért vált ellenzéki körökben Gerő G. András néven híressé.


Sokan ismerték ismeretlenül remek szójátékai miatt. Távozása nekik is veszteség, azoknak meg pláne, akik személyesen ismerték.

 

Kis, piros Suzuki Swiftje felbukkant mindenhol, ahol Emberre volt szükség. Végigkoplalta Nagy Navarro Balázsék éhségsztrájkját a tisztességes közmédiáért, Gödöllőről ugrott fel Budapestre, hogy segítsen megmenteni Iványi Gábor egyházát, rendezői feladatokat ellátva, titokban koplalta végig Gyurcsány Ferenc és társai Kossuth-téri éhségsztrákját, ott volt minden ellenzéki rendezvényen, ahol csak ideje engedte...

 

...mert közben Apa is volt, aki felnőtt gyerekei sorsa felett őrködött. Ha az kellett, 180-as IQ-val a legfeketébb konyhán, csak boldoguljanak!

 

Rózsa Misi  kínjában András idővonalán bazdmegelt egy jót, hogy nem szólt; nagy baj van.

 

Nem, mert senkit nem terhelt a maga "apró-cseprő" problémáival. Néha le kellett mondania az őrszolgálatot a Kuniban, mert "megfázott", időnként "elkapta egy ronda influenza"...

 

A tantusz most esett le, nyilvánvalóan Ő akarta így. Küzdött, amíg tudott, s közben Élt...

 

Az, hogy szűk családi körben temetik, a szerénységére vall.

 

Ma este és a temetése napján több ezer gyertya ég Érte.

 

András, sokak nevében köszönhöm, hogy Voltál nekünk! Igaz Barát, remek Harcostárs voltál.

 

Sit Tibi terra levis! - Legyen Neked könnyű a föld!

 

Hidassy Tóth Katalin

 

Galéria--->>>