Hofmannék reklámozzák magukat

Hoffmann Tamás és Simicskó István ember nagyságú portréi fogadják a járókelőket a Móricz Zsigmond körtéri felújításnál. A felújítás uniós pénzből zajlik, az átadása már többször csúszott.


„Újbuda veled épül!” – hirdetik hatalmas transzparensek Budapesten a Móricz Zsigmond körtéren. Mint képeinken is látható, az úgynevezett körtéri „Gomba” felújítása zajlik, az ezt körülvevő kerítésen látható Hoffmann Tamás, Újbuda fideszes polgármestere és Simicskó István, a kerület kormánypárti képviselője ember nagyságú portréja, több kiadásban is. Bár a felújítás uniós támogatással zajlik, erre utaló jelzést nem lehet látni a paravánon.

 

 

 

Újbuda önkormányzata 2010-ben nyert mintegy 600 millió forintnyi uniós forrást „kulturális városközpont” kialakítására, ami a Gárdonyi Géza-szobor környékének rehabilitálására terjedt ki, többek között művészeti galéria kialakításával a Bartók Béla utca 32. szám alatt. A „Gombát” pedig Molnár Gyuláék tervei szerint üzleti alapon hozták volna rendbe, a mintegy 180 milliósra becsült felújításra jelentkezők a munkálatok elvégzéséért cserébe meghatározott ideig megkapták volna a helyiség üzemeltetésének jogát.

 

 

Az elnyert pályázat megvalósítási szerződését már Hoffman Tamás írta alá, az új vezetés ugyanakkor módosította is a terveket, és a Gomba felújítására csoportosították át a pénz egy részét. Így nagyságrendileg 340 millió forintot már a tér felújítására fordítottak, a beruházásnak nyáron kellett volna elkészülnie, de még most sem adták át, a kerület vezetése nemrég 2014 márciusára módosította az átadás határidejét.

 

 

 

Kerestük Hoffmann Tamás újbudai polgármestert is, írásban feltett kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ. Cikkünk megjelenése után azt a tájékoztatást kaptuk az újbudai polgármesteri hivataltól, hogy az uniós társfinanszírozással megvalósuló körtéri rehabilitáció népszerűsítésére szolgáló molinókat teljes mértékben a kerület költségvetéséből finanszírozzák, és azok célja "nem Hoffmann Tamás és Simicskó István, mint fideszes politikusok reklámozása, hanem a kapcsolattartás a kerület lakosaival".

 

Forrás és fotó: hvg.hu