Egy Mosoly és önvédelem

Az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott Wesley János Iskola mélyszegénységben élő diákjainak talán még nagyobb szükségük van önvédelmi edzésekre – és az itt elsajátítható mentális értékekre –, mint jobb módban élő kortársaiknak. A Fekete Mamba egyesület jóvoltából a négy legjobb tanuló ingyen részt vehet tizenkét ju-jitsu edzésen, és ha tehetségesnek bizonyulnak, az Egy Mosoly Egyesület finanszírozza a folytatást.

 

Az Egy Mosoly Egyesület azért jött létre a közelmúltban, hogy nehéz sorsú gyerekeket támogasson. Eddig két alkalommal csaltak mosolyt az Oltalom kis gyámolítottjainak arcára.

 

Rádi Károly, az Egyesület elnökének felkérésére pénteken Fekete Márton  három danos ju-jitsu mester, a Fekete Mamba Sportegyesület elnöke felajánlást tesz a Wesley János Iskola tanulóinak. Elmondja majd, hogy a 2013-14-es tanév végén az iskola négy legjobb tanulmányi eredményt elért diákja ingyen részt vehet egy tizenkét alkalomból álló önvédelmi oktatáson.

 

Egy okkal több, hogy a diákok a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Érdemes, hisz napjainkban sajnos nem mindegy, képes-e valaki megvédeni magát, vagy nem, és persze az se mindegy, hol tanul.

 

A Fekete Mamba Sportegyesületben ju-jitsunk kívül eredményesen oktatnak eskrimát és MMA-t is. Versenyzőik kiváló eredményeket értek el országos és más versenyeken, a közelmúltban Lengyelországban megrendezett ju-jitsu világbajnokságról pedig két arany és egy bronzérmet hoztak el.

 

Ha a Wesley tanulói tehetségesnek és kitartónak bizonyulnak, nem kell attól tartaniuk, hogy önvédelmi képzésüknek tizenkét alkalom után vége. Az Egy Mosoly Egyesület mentorálja a további képzést, ezzel biztosítva lehetőséget a későbbi versenyzéshez, illetve – erre épül a programja – beilleszkedésüket a társadalomba.