A választásokra kész lesz a Gomba és a négyes metró

A 4-es metró átadásának idejére megújul a Móricz Zsigmond körtéri Gomba épülete – ígéri az újbudai önkormányzat. Az általunk megkérdezett, neve elhallgatását kérő szakember szerint a mai technológiával két hónap alatt be lehetne fejezni a munkát. A márciusi átadásból és abból, hogy a kerítésen dr. Hoffmann Tamás és Simicskó István fotója virít, akár arra is lehetne következtetni, hogy a Gomba a kapmány része...


Az áramátalakítók kitelepítése miatti kilenc hónap kényszerszünet után felgyorsult a Gomba épületének felújítása. A leginkább látható munkák ezután következnek, és mai építési technológiákkal az sem okoz gondot, hogy a téli időszakban kell ezeket elvégezni – olvasható az erről szóló közleményben.

 

Dr. Hoffmann Tamás polgármester számításai szerint a Gomba 2014 márciusára –  vagyis a kampányfinisre – elkészül. A területen most közműépítési és szerkezetépítési munkát végeznek.

 

A közleményben írtak arról is: az önkormányzatnak tavaly sikerült elérnie, hogy a 2009-ben (vagyis még Molnár Gyula polgármestersége alatt) indított Újbuda Kulturális Városközpont projektnek része legyen a Gomba megújítása, funkcióbővítése. A korszerűsítést az EU támogatja.

 

 

Fotó: MTI/Marjai János