Vásároljunk hőszigetelt kutyaházat!

A lakásban tartott négylábúak számára egyáltalán nem létszükséglet egy hőszigetelt kutyaház. Mivel a napjaik nagy részét melegben, otthoni körülmények között töltik, így számukra felesleges, hiszen nem éri őket igazán hideg.

 

A kinti kutyák élete

 

Rengeteg kutya él a szabadban, így számukra a hideg elleni védekezés az életben maradás része. Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy annyira szívesen is teszik ezt, vagy csak megszokták, hogy magukra vannak utalva. A hidegben az állatok vagy megtanulnak alkalmazkodni az időjárási viszonyokhoz, vagy pedig áldozatául esnek. Miért kéne, hogy a te kutyád is így érezze magát? 

 

Miért is ne gondoskodnánk a kedvencünk igényeiről, hiszen mégiscsak ez az, amit megtehetünk érte! Szerezzünk be egy minőségi hőszigetelt kutyaházat, hogy a hideg téli estéken legyen hova behúzódnia a mínuszok elől. 

 

A fő különbség a kutyaházak között

 

Ha alapul veszünk egy sima, de jó minőségű kutyaházat, akkor azt látjuk hogy úgy készült, hogy ne adjon teret az átfütyülő szélnek vagy épp a tűző napsugaraknak. Amennyiben egy ilyennel rendelkezünk, akkor tökéletes alapot találtunk, már csak a hőszigetelésre van szükség. Lehetőleg kerüljük a tömeggyártás esetleges selejtes eredményeit, mert azzal nem a kutya javát szolgáljuk. 

 

A hőszigetelés elkészítése során ügyelni kell arra, hogy a kutya ne férjen hozzá sehol, még az illesztéseknél sem, de az élősködők és a gombák se nyerhessenek teret. Sokan félreértelmezik a hőszigetelés fogalmát, mivel ez nem azt jelenti, hogy egy fűtőtestet helyezünk a kutyaházba, hanem a kutya saját hőjét tartja bent, hogy az maradjon meg.

 

Éppen azért, hogy ez teljesüljön, ügyelni kell arra, hogy hogyan helyezzük el a kutyaházat. Mivel az ajtónál nyitott otthonokról beszélünk, így óvni kell a lehetőségtől, hogy átfújhassa és lehűthesse a szél. 

 

A csapadék és a szél kívül tartása elsődleges feladata egy kutyaháznak. Ha alulról is biztosítasz hőszigetelést a kutyaháznak, akkor megóvhatod kedvencedet a felfázástól. Ez nagy előny, ha nedves bundával vonul be a kutyaházba. 

 

Ha jól csináljuk, akkor egy 8-10 fokos hőmérséklet-különbséget is létrehozhatunk, ami igazán szép eredmény, ha azt vesszük alapul, hogyha kint -5 fok van, akkor a benti hőmérséklet a kutyának már jóval kellemesebb.

 

Egy jó minőségű kutyaház beszerzéséért keresd a Kedvence.hu webáruházat, és találd meg a kutyád méretének megfelelőt. Ez pont az a kategória, amiben a méret a lényeg, úgyhogy légy maximálisan körültekintő!