A magyar piac új szereplőjének számító Kalumba gin

A cikkben a Kalumba gin sajátosságainak a részletezését követően két gintípust is megmutatunk, majd a bejegyzés harmadik felében egy gyömbér-, illetve tonikreceptet is megmutatunk.


A Kalumba Madagascar Spiced gin jellemzői

 

Egy új generációs fűszeres ginről beszélhetünk az esetében, amit aszalt fügén érlelnek. Az elnevezését a kalumba gyökérről, a világon gyakorlatilag az elsők között feljegyzett gyógynövényről kapta. Közepesen testes italnak számít.

 

Amikor megkóstoljuk, akkor a citromosság, a frissesség, az izgalmas fűszerek játéka, valamint a borókás balzsamos jelleg rétegekben lesz tapasztalható. Az előállítása egyébként itt Magyarországon történik, egész pontosan a kecskeméti Zwack Párlat manufaktúrában. Ahol történetesen mesterien bánnak az ital karakterét meghatározó, tizenhétféle, Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövénnyel.


Amit a Kalumba Madagascar White ginről tudni érdemes

 

A Kalumba Madagascar White gin jellegét tekintve főként a fentebb bemutatott Kalumba Spiced citrusos változatának felel meg. Egy lenyűgözően tiszta, dry ginnek számít, aminek a friss és citrusos karakteréről a kubebabors, valamint a citromnád gondoskodik. Ehhez jön még hozzá az a kifinomult fűszeresség, ami valósággal rabul ejti az ital kóstolóját. Érdemes még megemlíteni vele kapcsolatban, hogy a készítéséhez nem kevesebb, mint húszféle gyógy- és fűszernövény lepárlását végzik. Ezen fűszernövények között ott van többek között a narancshéj, citrus mirtusz, rózsabors, koriander, curacaohéj, valamint a Kalumba Madagascar Spiced gin kapcsán már emlegetett kalumbagyökér is.


Különleges gyömbér- és tonikrecept ízletes gin felhasználásával

 

A gyömbér alapjául 4 cl Kalumba Madagascar Spiced ginre lesz szükségünk. Ehhez fog még kelleni gyömbér a feltöltéshez, továbbá egy gerezd lime. Az elkészítése szerencsére nem túl bonyolult. Elsőként egy pohárba kell mérnünk a gint, lehetőség szerint sok jég kíséretében. Amikor ez megvan, akkor töltsük fel a gyömbérrel, és keverjük át finoman. Végezetül csavarjuk bele a gerezd lime-ot, és már fogyaszthatjuk is.

 

A tonik receptje is hasonló, ott az alapunk 4 cl Kalumba Madagascar White gin legyen. Ezt most tonikkal töltsük fel, majd pedig jöhet a lime facsarása és a keverés. Ennyire egyszerű tehát az elkészítés, gyakorlatilag percek alatt meglehetünk vele.

Mindkét receptet nyugodtan kipróbálhatjuk a nyáresti partik során, hogyha könnyed és különleges ízélményre vágyunk.